Ónod község honlapja - DORS edzés Ónodon, EFOP támogatásból!
2013_01_02_149.jpgP1180559.jpg2012_08_17_073.jpg2012_10_17_014.jpgSajao_2.jpgonod_var1.jpgtajhaz.jpgSajo_3.jpgxxxP1030994.jpg
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Felhasználó név
Jelszó *
Emléklezz rám

Hírek

DORS edzés Ónodon, EFOP támogatásból!

 

Építsd újra önmagad!

Fizikailag és mentálisan egyaránt felfrissülnek

Verejtékben úszó, mégis jókedvű arcok fogadják a látogatókat Ónodon a DORS funkcionális edzéseken. Csont Ákos irányításával találkoznak rendszeresen, hogy közösen mozogjanak, mintegy újraépítve ezzel egészségüket.

Három megye harminc településén, hatezer résztvevő bevonásával zajlik az a program, melyet a HIKO HONKYOKUSHIN ALAPÍTVÁNY indított útjára. A különböző mozgásformák megismertetésének köszönhetően a résztvevők nem csak fittebbek és energikusabbak lesznek, de megelőzhető különböző krónikus betegségek kialakulása, mentálisan stabilabbá válnak, hosszútávon pedig a munkaerőpiacon is sikeresebbek lesznek.

Az edzéseket irányító Csont Ákost arról kérdeztük, vajon miként fogadták a helyiek ezt a lehetőséget:

- Szerencsére szorgalmasak, lelkesek a résztvevők, próbálják a lehető legjobban elvégezni az általam mutatott gyakorlatokat. Az edzéseink egyre keményebbek, hiszen sokat erősödtek.

Mivel már hosszú hónapok óta zajlanak a foglalkozások, azok, akik az edzések „kemény magját” alkotják, egyre inkább érzik, milyen pozitív hatással van életükre a rendszeres mozgás.

- Itt alaposan elfáradok, de mire hazaérek, nagyszerűen érzem magam. Van egy nagyfiam, őt egyszer sikerült elhoznom edzésre, de azt mondta, neki túl nehezek a gyakorlatok - mondta Lukácsné Orosz Mária.

- Fiatal koromban sokat mozogtam, de aztán kimaradt egy időszak, inkább a munkára koncentráltam – tette hozzá Gulyás Ottó. – Most viszont úgy gondoltam, szükségem van egy kis felfrissülésre, s ennek köszönhetően talán a mentális frissesség is megmarad.

Az EFOP-1.8.6-17-2017-00015 azonosító számú – „A felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztése a szabadidősport révén - Építsd újra önmagad” elnevezésű pályázat keretében megvalósuló ingyenes edzéseken túl a sporteszközöket, felszerelést, táplálékkiegészítőket is az alapítvány finanszírozza, emellett sportfesztiválokon és edzőtáborokon történő ingyenes részvételi lehetőséget is biztosítja.

A kezdeményezést az önkormányzat is támogatja.

- Eleinte számomra is ismeretlen volt ez az edzésfajta, de szerencsére rendkívül felkészült, szimpatikus edző tartja a foglalkozásokat, aki gyorsan megnyerte magának az egész társaságot. Ennek köszönhetően igazán jól működik nálunk a program. Fantasztikus dolognak tartom, hogy ilyen jó közösséget hozott össze ez az edzés. Biztos vagyok benne, hogy lesz folytatás - emelte ki Tarnóczi József polgármester.

A szabadidős sportok, különböző mozgásformák közül a szintén a pályázat keretében felkészített edzők az alapítvány profiljához legjobban illeszkedő sportágakat illetve edzésmódszereket alkalmazzák, mint a kyokushin karate, a Nippon Zengo torna és DORS funkcionális edzés. Mindezeknek köszönhetően a résztvevők fittebbek, energikusabbak lesznek a program végére, ami hozzájárul az egészségük megőrzéséhez, egészséges fizikumuknak és szellemüknek köszönhetően akár a munka világába való visszatéréshez is.