Ónod község honlapja - Az Ónodi Napok keretében rendezett Rákóczi korra emlékező műsor
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Felhasználó név
Jelszó *
Emléklezz rám

Archívum

Az Ónodi Napok keretében rendezett Rákóczi korra emlékező műsor

   Önkormányzatunk és a Lorántffy Zsuzsanna Honismereti Egyesület az Ónodi Országgyűlés 305. évfordulója alkalmából 2012. június 23-án ünnepi megemlékezést tartott.
  Tarnóczi József polgármester úr köszöntötte a Vendégeket:
  A Kiskunhalasról érkezett  Téglás László igazgató, Anda Péter igazgatóhelyettes és Mester Sándor történelem tanár urakat, akik egy képet ajándékoztak községünknek, amely a kiskunhalasi kuruc szobor múlt század eleji állapotát mutatja.  A kép alatt az ónodi - azonosított - hősi halottak nevei szerepelnek.
   A nagykaposi Erdélyi János Vegyeskar tagjait, valamint a Búzavirág népdalkört.
Flach Antal zenetanár, csembalóművész a Rákóczi kor zenéjét bemutató előadását követően Dr. Gyulai Éva történész, egyetemi docens a Rákóczi és megyénk című, színvonalas előadását hallgathattuk meg.
A megemlékezésen verset mondott Szabó Gréta és Papp Eszter, majd a Nagykaposról érkezett vendégek előadásai színesítették műsort.
   Az alpolgármester asszony képek segítségével bemutatta Ónodot a vendégeknek.
Az ünnepség a Várban folytatódott, ahol Ács Gyula tárogatóművész Rákóczi korabeli műveket játszott, majd ismét a nagykaposi vegyeskar énekelt. Az ünnepség befejezéseként koszorút helyeztünk el az ónodi országgyűlésnek emléket állító emléktáblára a várban.
Az ünnepi megemlékezés a Szózattal zárult.
                                                                                                      Fazekas Erzsébet