Ónod község honlapja - Óvoda rekonstrukció, bővítés, és komplex akadálymentesítés
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Felhasználó név
Jelszó *
Emléklezz rám

Archívum

Óvoda rekonstrukció, bővítés, és komplex akadálymentesítés

   Ónod Község Önkormányzata március 22-én tartotta „Óvoda rekonstrukció, bővítés, és komplex akadálymentesítés Ónodon” című pályázat projektzáró rendezvényét, amely beruházás az Európai Unió támogatásával, mintegy 98 Mft értékben valósult meg.
  Tarnóczi József, Ónod község polgármestere ünnepi beszédében kiemelte, hogy: ez az összeg magában foglalja az épület kibővítését két új csoportszobával, valamint egy akadálymentes mosdóval, továbbá a régi épületrészen a nyílászárók cseréjét is. A pályázathoz tartozott eszközbeszerzés is, amelynek keretében nemcsak bútorok, hanem kerti játékok beszerzése is történt.
   A rendezvényen részt vett Dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, a település országgyűlési képviselője is, aki ünnepi köszöntőjében hangsúlyozta, hogy: ma az óvodáskorú gyerekek 10 százaléka nem jár óvodába, ami azt jelenti, hogy 2014-ig 25-30 ezer új férőhelyet kell létrehozni. Az Új     Széchenyi–tervnek köszönhetően ennek közel felére a következő egy-másfél évben nyílik lehetőség.
   A szalagátvágás előtt a Homokvár Napközi Otthonos Óvoda gyermekeinek műsorát láthattuk, majd Galó József plébános megszentelte az épületet.
   Ezzel az óvodabővítéssel, megújult épületben, de a régi, oly sokat próbált szeretetteljes neveléssel élik majd mindennapjaikat a gyerekek és az intézmény dolgozói is megfelelőbb körülmények között végezhetik munkájukat.