Ónod község honlapja - A vásár
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Felhasználó név
Jelszó *
Emléklezz rám

Európai parlamenti képviselők választása

 

Európai parlamenti képviselők választása

Helyi Választási Iroda Vezetőjének neve: dr. Polgári Orsolya

Hivatalai helyiségének címe, telefonszáma, emailcíme: 3551 Ónod, Rákóczi út 64., +36 46 466 101, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Választási információs szolgálat elérhetőségei: 3551 Ónod, Rákóczi út 64., +36 46 466 101, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Helyi Választási Bizottság tagjainak és póttagjainak elérhetősége:

Kavasánszkiné Szendrei Vivien Elnök

Konczné Varga Mária Elnökhelyettes

Bárdos Erika

Tóth Ágnes (póttag)

+36 46 466 101 HVI vezető elérhetőségén

 

POLGÁRMESTER JELÖLTEK ITT ELÉRHETŐ

 

KÉPVISELŐ JELÖLTEK ITT ELÉRHETŐ

Választás 2024

Tisztelt Választópolgárok!

 

Amint ismeretes, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választására, illetve az Európai Parlament tagjainak magyarországi választására, továbbá a nemzetiségi önkormányzati képviselők választására egy napon, közös eljárásban, 2024. június 9-én kerül sor. Az öt évvel ezelőtt megválasztott, jelenleg is hivatalban lévő önkormányzati képviselők és településvezetők megbízatása nem szűnik meg a mostani választással, az 2024. október 1-jéig tart.

A választás előkészítése, lefolytatása során a választási bizottság és a választási iroda minősül választási szerveknek.

A választási bizottságok a választópolgárok független, kizárólag törvénynek alárendelt szervei, amelyeknek elsődleges feladata a jelöltek nyilvántartásba vétele, a választási eredmény megállapítása, a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése és szükség esetén a választás törvényes rendjének helyreállítása.

A Helyi Választási Bizottság (továbbiakban: HVB) tagjai Ónodon:

Kavasánszkiné Szendrei Vivien Elnök

Konczné Varga Mária Elnök-helyettes

Bárdos Erika

Elérhetőségei:

3551 Ónod, Rákóczi út 64.

+36 46 466 101

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A választási irodák a választás előkészítésével, szervezésével, lebonyolításával, a választópolgárok, jelöltek és a jelölő szervezetek tájékoztatásával, a választási adatok kezelésével és a választás technikai feltételeinek biztosításával összefüggő feladatokat végeznek.

A választási iroda vezetőjének a neve: dr. Polgári Orsolya

Hivatali helyiségének címe, telefonszáma, elektronikus levélcíme:

3551 Ónod, Rákóczi út 64.

+36 46 466 101

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A választással kapcsolatos legfontosabb határnapok:


A választópolgárok számára 2024. április 4-étől válik elérhetővé a választásokkal kapcsolatos kérelmek benyújtása (átjelentkezési kérelem, mozgóurna iránti kérelem, az EP-választás tekintetében külképviseleti szavazás iránti kérelem).
Az EP-, önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás kampánya 2024. április 20-án kezdődik meg és 2024. június 9-én 19.00-ig tart.

2024. május 6. napján 16 óráig kell bejelenteni a jelölteket, akiket a HVB nyilvántartásba vesz.
Az európai uniós állampolgárok 2024. május 24-én 16 óráig kérhetik felvételüket a névjegyzékbe, amennyiben az Európai Parlament magyar képviselőire szeretnének szavazni.

A választással kapcsolatos valamennyi kérelem benyújtható a https://www.valasztas.hu/ugyintezes internetes aloldalon, illetve személyesen vagy kézbesítési meghatalmazott útján.

Az Ónodi Polgármesteri Hivatal munkatársai a hivatal elérhetőségein készséggel válaszolnak a választópolgárok esetlegesen felmerülő, választási eljárással kapcsolatos kérdéseire!

 

Szavazás (3551 Ónod, Rákóczi út 51., 2024. 06. 09. 06.00-19.00)

A választópolgár lakóhelyén vagy – ha lakóhelye mellett legkésőbb a választás kitűzését megelőző 30. napig tartózkodási helyet is létesített – bejelentett tartózkodási helyén választhat. Érvényesen szavazni csak a hivatalos szavazólapon szereplő jelöltre lehet, a jelölt nevéhez tartozó körbe tollal írt, két egymást metsző vonallal. A szavazólapon a jelöltek a HVB által kisorsolt sorrendben szerepelnek.

Az egyéni listán képviselők azok a jelöltek lesznek, akik a megválasztható képviselők száma szerint a legtöbb érvényes szavazatot kapták. Szavazategyenlőség esetén sorsolással kell megállapítani, hogy az egyenlő számú szavazatot elért jelöltek közül melyik szerez mandátumot. Az egyéni listás szavazólapon a választópolgár legfeljebb annyi jelöltre szavazhat, ahány egyéni listás mandátum kiosztható.

Szavazás átjelentkezéssel: A választópolgár csak abba a választókerületbe jelentkezhet át, ahol a választás kitűzését megelőző harmincadik napon (2024. május 10-én) és az átjelentkezésre irányuló kérelme elbírálásakor tartózkodási hellyel rendelkezik. Ha azonban az átjelentkezést követően a választópolgár a tartózkodási helyét legkésőbb a szavazást megelőző harmadik (2024. június 6- án) napig megszünteti, vissza kell venni a lakóhelye szerinti szavazókör névjegyzékébe. Az átjelentkezés iránti kérelmet legkésőbb a szavazást megelőző negyedik napon (2024. június 5- én) 16 óráig lehet benyújtani. Az átjelentkező választópolgár legkésőbb a szavazást megelőző második napon (2024. június 7-én) 10 óráig vonhatja vissza az átjelentkezési kérelmet.

 

Szavazás mozgóurnával

 A mozgóurna iránti kérelmet a szavazóköri névjegyzékben szereplő, mozgásában egészségi állapota vagy fogyatékossága, illetve fogva tartása miatt gátolt választópolgár nyújthatja be. A mozgóurna iránti kérelem a helyi választási irodánál vagy – a szavazás napján – az illetékes szavazatszámláló bizottságnál terjeszthető elő. A helyi választási irodához − elektronikus úton a szavazás napját megelőző második nap (2024. június 7-én) 10 órát követően, a szavazás napján 12 óráig, − levélben a szavazást megelőző negyedik napon (2024. június 5-én) 16 óráig, − személyesen vagy kézbesítési meghatalmazott útján a szavazást megelőző második napon (2024. június 7-én) 10 óráig. A szavazatszámláló bizottsághoz a szavazás napján, legkésőbb 12 óráig nyújtható be a kérelem.

 

 

                                                                                   dr. Polgári Orsolya s.k.

                                                                                                       HVI vezető